4 Şubat 2013 Pazartesi

Havanız Nasıl ?



Soğuk ve yağmurlu hava var bugün. Çok çok soğuk. Nesneler soğuktan büzüşmüş iki büklüm duruyor. Ama pencereden görünen manzara sıcak , sadece sıcağını görüyorum. Bacadan çıkan dumanın sıcaklığı … İnsanların koşuşturmasını yüzlerindeki donuk ifadeyi, sanki kocaman bir yük taşıyorlar, o kadar büyük ki bu yük altında küçülmüşler.

Neden böyle olduk ?

Eskiden küçük bir odanın içinde on on beş kişi yan yana yatardık birbirimize sarılarak ısınırdık, sobanın başında toplanır içine koyduğumuz patateslerin pişmesini beklerdik yediğimiz portakal  kabuklarını sobanın üstüne koyar odayı mis gibi portakal kokuturduk. Mutluyduk fazla bir şeyimiz yoktu ama mutluyduk. Çünkü birlikteydik, sevgi bağlarımız güçlüydü şimdi uzaklaştık birbirimizden. İnsanlar birbirinden kaçar oldu yolda giderken bile birbirimize selam vermez hale geldik oysa eskiden yolda tanımasak bile Allah’ın selamını verirdik birbirimizle sohbet eder hal hatır sorardık eskide kaldı o güzel günler çok eskide kaldı.

Küçükken büyük hayallerim vardı o küçücük dünyama kocaman hayaller sığdırıyordum ama büyüdükçe hayallerim küçüldü hatta yok oldular. Siz hayal kurmaktan vazgeçmeyin onlara sımsıkı sarılın bırakmayın çünkü insan hayallerini kaybetti mi yaşama sevincini’de kaybeder.

Havanız hep güneşli ve sıcak olsun ….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder